Když Čech jede do zahraničí, je jedna věc, kterou vždycky postrádá. Náš chleba. Mírně nakyslý, vláčný, voňavý, krásně měkoučký. A teď si běžte do obchodu, kupte ten krásný voňavý ještě vlažný chleba, ukrojte si a zakousněte se. No, vím, není to ono.
Tak kde ho vzít?
Upéct.
Receptů na dobrý domácí chleba je plný internet. Jeden z mých nejoblíbenějších jsem našla na blogu tocoměbaví . Je to jogurtový chleba. Je s podivem, že na takovou dobrotu potřebujete jen pár surovin: mouku, vodu, sůl, trochu jogurtu a kmín. I postup je jednoduchý. Připravíte si kvásek, přidáte mouku, vodu, sůl a kmín. Vypracujete těsto a necháte ho kynout a pak už ho jen v dobře vyhřáté troubě upečete. Celý recept je v tomto příspěvku.
Tak co, zkusíte to taky?
No a takhle dopadl jeden z mých jogurtových chlebíčků.
* měkoučký = měk + koncovka -oučký
* měkký = měk + koncovka -ký